Omgeving

Genieten in het culinaire dorp Vierhouten

De eretitel ‘De culinaire parel van de Veluwe’ dankt Vierhouten aan de gastvrije hotels, restaurants en natuurlijk de Wilddagen. De naam Vierhouten verwijst waarschijnlijk naar de vier bossen, de vier houten, die rondom het dorp liggen: het Vierhouterbos, het Vreebos, het Elspeterbos en het Gortelsebos. Hier vind je knoestige bomen, stuifzand, heidevelden, stille vennen en open ruimtes. Edelherten, reeën, wilde zwijnen, moeflons, dassen en haviken kunnen hier je pad kruisen.

Ontdek Vierhouten te voet, met de fiets of te paard.

In Vierhouten kunnen jong en oud heerlijk vertoeven en genieten. Wandelen of fietsen in de natuur, smullen in de heerlijke restaurants met ieder zijn eigen specialiteit, uitgaan, genieten van de rust, de ruimte en de gezelligheid. Want met de vele campings, attracties en activiteiten is Vierhouten sprankelend en vitaal.

Zin in wandelen of paardrijden? Fietsen, mountainbiken of langlaufen? Het kan allemaal in en rondom Vierhouten. Je doorkruist een afwisselend landschap, waar ook cultureel het nodige te bezichtigen valt. In elk seizoen is het landschap Uit de Kunst!